Nincs engedélyezve a javascript.
Kemény Kristóf

Kemény Kristóf

Kemény Kristóf már számtalan önéletrajzi kötet ötletgazdája és felelős szerkesztője volt, emellett pedig Frei Tamás sikerkönyveit menedzselte és lektorálta. Puskás Ferenc gyerekkoráról szóló mesekönyvsorozata a kicsik nagy kedvence lett az elmúlt években, ráadásul idén áprilisban megjelent a mesék alapján készült animációs filmek nyitó epizódja.

Lassan Kristóf fia, Dávid is serdülőkorba lép, így nem csoda, hogy új ifjúsági regénysorozata, a #suliLOVE-sorozat első része valamennyi tinédzser fiút és lányt foglalkoztató témákat feszeget.

Kristóf hobbija az írás, a futball pedig az élete: Angliában végzi az edzőképzést, a Budapest Honvéd szakmai csapatában dolgozik. Az angol foci szerelmesei a DigiSport TV-n, a Premier League közvetítéseinél találkozhatnak vele szakértőként.


fotok_arnyek-1.png

De hogyan is jött a #suliLOVE-sorozat gondolata?

A szerző saját szavaival meséli erről:

„Valljuk be, sok a hasonlóság Márk és köztem... A könyvek fiú főszereplőjének mindene a sport, profi jégkorongozónak készül. Nos, gyerekként – mielőtt futballra váltottam volna – én is hokiztam, sőt fényes jövőt jósoltak nekem a jégen.

Első körben azt terveztem, hogy egy tini srác szemszögéből világítok rá arra, milyen nehézségekkel találkoznak a mai fiatalok, milyen témák foglalkoztatják az iskolásokat, mikor és hogyan ismerkednek a fiúk és a lányok. Megírtam a Bekavarás bevezetőjét és az első fejezetet, amikor Kincső, a 17 éves tesztolvasóm azt mondta: »Jó-jó, érdekes és szórakoztató a fiú dumája, de én sokkal inkább annak a lánynak a történetére vagyok kíváncsi, aki szerepel a sztoriban...« Ez volt a megvilágosodás pillanata, mert ekkor találtam ki, hogy két főszereplője lesz a regényeknek: Márk mellett Lilu is megszületett.

Amíg egy tinédzser fiú bőrébe még csak-csak képes voltam belebújni, Lilu életének bemutatásához szükségem volt támpontokra. Az első olvasói reakciók azt mutatják, hogy sikerült elkapni a hangnemet és a stílust, mindkét szereplővel könnyen lehet azonosulni, és sok olyan tréfás/meghökkentő/izgalmas esetet osztottak meg velem, amit rengeteg hasonló korú fiatal él át a sulis évek alatt.

Nem állítom, hogy aki elolvassa a könyveket, megismeri, milyen voltam tinédzserként, és azt sem, hogy valamennyi sztori velem történt meg, de kétségkívül jó volt visszapörgetni az éveket, és kicsit ismét visszaülni az iskolapadba, bosszantani a tanárokat, belezúgni egy helyes lányba, majd udvarolni neki.

A #suliLOVE ugyan Márk és Lilu története, de mindannyian átélhettünk hasonló kalandokat, hasonló örömöket és bánatokat; akár mi is mondhatnánk ezeket a mondatokat, és akár mi is találhatnánk magunkat az ő helyükben.”